Financial Lease

Hart voor jouw zaak

Wij zijn je financial lease partner

Financial lease is dé manier om je auto zakelijk te financieren. Dankzij een vast maandbedrag en een vaste rente weet je precies waar je aantoe bent. Met financial lease profiteer je zelfs optimaal van belastingvoordelen zoals investeringaftrek. En houd je bedrijfskapitaal over voor andere investeringen.

Belangrijke voordelen van operational lease

Geld overhouden

Je hoeft niet meteen je bedrijfskapitaal te investeren maar bent wel meteen economisch eigenaar van de auto.

Belastingvoordelen

Je profiteert van diverse van financiële voordelen, waaronder investeringsaftrek.

Vast maandbedrag

Je weet elke maand precies waar je aan toe bent, dankzij een vast maandbedrag met aflossing en rente.

Wat is financial lease?

Financial lease is een lening waarmee je zakelijk een auto of bedrijfswagen koopt, zonder dat je deze direct moet betalen. Het is dus een koop op afbetaling, met een vooraf bepaald maandbedrag met een vaste looptijd en vaste rente. Je bent wel meteen economisch eigenaar van de auto en deze staat ook op je balans. Na het betalen van de laatste termijn ben je ook juridisch eigenaar en wordt de auto of bedrijfswagen jouw zakelijk eigendom.

Investeren met behoud van bedrijfskapitaal

Als je als ondernemer of zelfstandige een auto wilt kopen dan is financial lease een interessante leasevorm. Je investeert namelijk zonder je bedrijfskapitaal meteen in te leggen, waardoor je geld overhoudt voor andere, belangrijke investeringen. Een ander voordeel is dat je direct eigenaar bent van de auto. Daardoor profiteer je van een aantal financiële voordelen, waaronder belastingaftrek. De auto kun je namelijk op je balans activeren. Je bent wel zelf verantwoordelijk voor de verzekering, onderhoud en eventuele schades.

Verlaag eenvoudig je maandbedrag

Een financial leasen betekent ook dat je het maandbedrag beter kunt laten aansluiten bij je budget. Door een slottermijn (restbetaling) aan het einde van de looptijd in te bouwen, verlaag je eenvoudig je maandbedrag. De slottermijn is maximaal zo hoog als de vooraf ingeschatte restwaarde van de door jou gekozen auto. Doordat je er voor kiest om een lager bedrag te financieren, is je maandbedrag lager. En kun je in alle rust naar de laatste restbetaling toe sparen.
nl_NL